Bereikbaar op kantooruren:
0348 - 40 51 60

Inspectie SZW onderzoekt risicovolle sectoren

Niet alleen klachten over de arbeidsomstandigheden en meldingen van arbeidsongevallen zijn aanleiding voor Inspectie SZW om een controle te houden. De inspectie kan ook langskomen in het kader van een project, bijvoorbeeld om een bepaald arbeidsrisico of een bepaalde sector beter te controleren.

De kans dat Inspectie SZW langskomt voor een controle is groter als er sprake is van een hoge risicosector of risicovolle arbeidsomstandigheden. In de sectorprogramma’s staat in welke sectoren wordt gecontroleerd en op welke arbeidsrisico’s. Zo is er een sectorprogramma, dat bepaalde sectoren inspecteert, zoals de bouw, schoonmaak of metaal. Daarnaast werkt Inspectie SZW met thematische programma’s waarbij een bepaald thema wordt aangepakt. Denk aan asbest, gevaarlijke stoffen, ioniserende straling of psychosociale arbeidsbelasting (PSA).

Extra controles bij hoge arbeidsrisico’s

In 2019 krijgen onder meer organisaties die actief zijn in de bouw en transportsector, de horeca, de schoonmaak, de uitzendbranche en de zorg te maken met extra controles door Inspectie SZW. Bij de controles let de inspectie niet alleen op veilige en gezonde arbeidsomstandigheden, maar ook op eerlijk werk en eerlijke beloning. Daarnaast kondigt Inspectie SZW gerichte controles aan, zoals naar de arbeidsomstandigheden in de financiële sector. Accountantsbureaus kunnen dit voorjaar rekenen op een bezoek van een inspecteur.

Bron: Rendement.nl

Gerelateerde diensten

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]