Bereikbaar op kantooruren:
0348 - 40 51 60

BRL 6000 – Beoordelingsrichtlijn voor installateurs

Zorg voor een veilige installatie

De meeste bekende certificering binnen de installatiewereld is de BRL 6000. Nedcon Organisatieadvies heeft specialisten in huis die bedrijven begeleiden bij het verkrijgen van deze certificering.

De installatiewereld is volop in beweging en het leveren van kwaliteit en een veilige installatie een absolute must.

Kwaliteit & duurzaamheid

Woningen en gebouwen moeten steeds duurzamer worden en de installatie is daarbij een essentieel onderdeel. Installatiebedrijven hebben te maken met eisen van een opdrachtgever, aanbestedingseisen, nieuwe of wijzigende wetgeving (bijvoorbeeld het Activiteitenbesluit) en een toenemende aansprakelijkheid.

Waarom certificeren volgens BRL 6000?

Certificatie maakt kwaliteit en veiligheid herkenbaar. Bedrijven kunnen zich daarmee onderscheiden; opdrachtgevers weten waarop zij mogen rekenen. Het certificeren volgens BRL 6000 levert een aantal voordelen op:

N

Het aantoonbaar voldoen aan relevante wet- en regelgeving (o.a. Bouwbesluit)

N

Vertrouwen van de opdrachtgever

N

Onderscheidend zijn in de markt

N

Voldoen aan eisen van opdrachtgevers

Bij aanbestedingen wordt steeds vaker gevraagd naar een certificaat om de gewenste kwaliteit zeker te stellen

Beoordelingsrichtlijn voor de installatiebranche

BRL 6000 is de beoordelingsrichtlijn voor het InstallQ BRL6000 INSTAL procescertificaat. Dit certificaat wordt uitgegeven door Stichting InstallQ. De beoordelingsrichtlijn bestaat uit een algemeen deel en bijzondere delen voor diverse deelgebieden. Bij certificering moet altijd het algemene deel gecombineerd worden met een of meerdere bijzondere delen uit de beoordelingsrichtlijn.

BRL Deelgebieden
Er zijn diverse deelgebieden binnen de BRL 6000. Met name op het gehele terrein van ontwerpen en installeren van elektra-, gas-, waterinstallaties. Denk hierbij aan de nu zeer actuele BRL 6000-25. Daarnaast is er een apart deel voor het installeren van warmtepompen, namelijk de BRL 6000-21.

Begeleiding bij certificering

Nedcon Organisatieadvies heeft de kennis en ervaring om u optimaal te begeleiden bij het behalen van een certificering volgens BRL 6000 of een van de andere installatie gerelateerde certificeringen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u graag meer.

Benieuwd welke diensten wij nog meer aanbieden?