Certificering

BRL 7000

BRL 7000 – Beoordelingsrichtlijn voor het uitvoeren van bodemsanering

Certificaat verplicht bij verontreinigde grond

Wanneer je als aannemer werkt met verontreinigde grond, moet je voldoen aan strikte regels. Een certificering volgens BRL 7000 is verplicht voor bedrijven die (water-)bodemsaneringsactiviteiten uitvoeren. Kader heeft de specialisten in huis om bedrijven te begeleiden bij het behalen van dit certificaat.

Waarborgen van kwaliteit bij bodemsanering

BRL 7000 is de beoordelingsrichtlijn voor het uitvoeren van bodemsanering voor aannemers. Deze beoordelingsrichtlijn waarborgt de kwaliteit van de sanering tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. In het kwaliteitsmanagementsysteem staan saneringsdoelstellingen en regels die aannemers moeten naleven. Hierin wordt informatie van de organisatie en controle met betrekking tot uitvoering van bodemsanering vastgelegd. Het Besluit Bodemkwaliteit vermeld dat je alleen (water-)bodemsaneringsactiviteiten mag uitvoeren als jouw organisatie dit certificaat heeft.

Verspreiding voorkomen

Met BRL 7000 wordt er zoveel mogelijk van de verontreinigde bodem ongedaan gemaakt volgens de norm. Tot de sanering behoren de maatregelen om de verontreiniging weg te nemen en verspreiding te voorkomen.

Deze beoordelingsrichtlijn bestaat uit verschillende protocollen:

  • Protocol 7001 sanering landbodem met conventionele methoden
  • Protocol 7002 sanering landbodem met in situ methoden
  • Protocol 7003 sanering waterbodem
  • Protocol 7004 tijdelijke uitplaatsing van grond

Bedrijven kunnen deze protocollen enkel of in combinatie certificeren afhankelijk van de processen die ze uitvoeren. Organisaties dienen tevens ISO 9001 en VCA gecertificeerd te zijn, voordat zij het BRL 7000 certificaat kunnen gaan behalen, of dit tegelijkertijd in combinatie te laten uitvoeren.

Team QHSE Management Systems 088-9951320 Offerte aanvragen

Profiteer van onze begeleiding voor certificering

De consultant van Kader verzamelt de benodigde informatie om te komen tot een kwaliteitshandboek. Daarin verwerkt hij eveneens het voor jou van toepassing zijnde protocol. Vervolgens zet de consultant samen met de door jou aangestelde kwaliteitscoördinator de documenten op die nodig zijn bij een aangenomen project.

Wij hebben de kennis en ervaring om je optimaal te begeleiden bij het behalen van deze certificering. Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en wij vertellen je graag meer.

Werkwijze

Onze werkwijze verschilt per opdrachtgever. In de meeste gevallen werken wij samen. Maar wij kunnen ook alles uit handen nemen.

Offerte aanvragen
1. Nulmeting

Met een nulmeting krijg je inzicht in de verwachte tijdsbesteding, taakverdeling en kosten. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

2. Managementsysteem

Opzet en implementatie van een praktisch hanteerbaar, digitaal managementsysteem conform de norm én jouw behoeften. 

3. Interne audit

Toetsing van het managementsysteem aan norm, wet en je eigen eisen. Ook is de interne audit de voorbereiding op de certificatie audit.

4. Directiebeoordeling

Beoordeling van de effectiviteit van het managementsysteem door directie of management. 

5. Begeleiding en certificering

Begeleiding bij de externe audit door certificerende instelling. Je bedrijf is nu gecertificeerd!

6. Onderhoud

Periodiek bijhouden en werken van het managementsysteem, zodat je organisatie blijft voldoen aan de eisen vanuit de norm.

Offerte aanvragen
Actueel

Gerelateerd nieuws

Klantcase Bouwgroep Peters BV. Al ruim 14 jaar een sterke relatie

Lees verder

Veiligheid staat voorop bij Ouwehand Bouw

Lees verder

Kader ondersteunt ARN bij het behalen van de CE-markering

Lees verder

Persoonlijk

Innovatief

Pragmatisch

Vakkundig

Stel een vraag

Contact

Velden met een * zijn verplicht