Bereikbaar op kantooruren:
0348 - 40 51 60

Opstellen van de CO2 Footprint

Zet de eerste stap in CO2 reductie

In de dampkring rond de aarde zitten broeikasgassen die ervoor zorgen dat een deel van de warmtestraling van de grond wordt vastgehouden. De opwarmende werking hiervan noemen we het broeikaseffect. U kunt als bedrijf bijdragen aan het terugdringen van het broeikaseffect. Daarvoor is het opstellen van een CO2 Footprint een eerste stap. Nedcon heeft de specialisten in huis om deze voor u op stellen.

Internationale samenwerking

Door het gebruik van fossiele brandstoffen is het broeikaseffect de laatste 100 jaar zeer sterk toegenomen. Dit zorgt ervoor dat de gemiddelde temperatuur op aarde stijgt. De belangrijkste broeikasgassen zijn:

  • koolstofdioxide (CO2)
  • methaan (CH4)
  • lachgas (N2O)
  • fluorverbindingen

In 1997 hebben industrielanden op een bijeenkomst in Kyoto afgesproken om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Deze afspraak is vastgelegd in het Kyoto-protocol.

Inzicht in de CO2-uitstoot van uw bedrijf

Om bij te dragen aan de mondiale doelstelling om broeikasgassen (waaronder CO2) terug te dringen moet eerst inzicht worden gekregen in de eigen CO2-uitstoot van uw bedrijf. Een grondige analyse van het huidige energieverbruik is immers een eerste stap om doelstellingen voor energiebesparing en CO2-reductie te kunnen opstellen. De analyse en de hierop volgende CO2-berekening vormen samen de CO2 Footprint.

CO2 Footprint bij aanbestedingen

Buiten het feit dat u zelf inzicht wilt hebben in uw CO2-uitstoot kunnen ook uw opdrachtgevers hierom vragen. Opdrachtgevers en klanten worden steeds kritischer ten aanzien van milieu en duurzaam ondernemen. Zeker bij aanbestede projecten is het gangbaar dat opdrachtgevers u verzoeken om uw CO2-Footprint aan te leveren.

CO2 Footprint biedt voordelen

Nadat het benodigde inzicht is verschaft kunnen voor uw bedrijf, organisatie of instelling verschillende voordelen gelden, bijvoorbeeld:

N

Het bijdragen aan een gezonder en beter milieu

N

Het blijvend kunnen leveren van diensten aan opdrachtgevers (die om een CO2-Footprint vragen)

N

Door het implementeren van CO2-reductie maatregelen binnen het bedrijf en op projecten kunnen aanzienlijke besparingen worden gemaakt

Onze praktische werkwijze

Allereerst verzamelt de consultant de benodigde informatie om te komen tot een CO2-footprint, waarbij we de volgende fases onderkennen.

 

Gebruik onze kennis en ervaring

Profiteer van de kennis en ervaring van Nedcon en neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan. Wij gaan graag voor u aan de slag voor een veilige en gezonde werkomgeving.

Nedcon co2 footprint

Benieuwd welke diensten wij nog meer aanbieden?