Bereikbaar op kantooruren:
0348 - 40 51 60

Certificaat Eerste Hulp Kinderen vanaf 1 januari 2018 verplicht in kinderopvang

In de kinderopvang en op peuterspeelzalen moet vanaf 1 januari 2018 minimaal één volwassene aanwezig zijn die een certificaat heeft voor het verlenen van eerste hulp aan kinderen. Dat staat in de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (wet IKK) die vanaf die datum ingaat.

Kinderopvang en peuterspeelzalen moeten hun veiligheids- en gezondheidsbeleid vastleggen. Daarin staan de voornaamste risico’s met grote gevolgen voor de veiligheid en gezondheid van de kinderen beschreven, staat beschreven hoe deze risico’s kunnen worden ingeperkt en hoe te handelen als een dergelijke situatie zich voordoet.

Een van de risico’s is het ontstaan van letsel bij kinderen. Daar stelt de overheid het certificaat Eerste Hulp Kinderen verplicht.

Nedcon Opleidingen & Trainingen verzorgt de opleiding Eerste Hulp Kinderen. Wij bieden deze opleiding incompany aan. Dat betekent dat wij de opleiding op uw locatie verzorgen. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.

Ik wil meer informatie