Bereikbaar op kantooruren:
0348 - 40 51 60

Gevaarlijke stoffen: waaraan wordt u blootgesteld?

Gevaarlijke of risicovolle stoffen zijn in veel organisaties aanwezig. Dit gaat niet alleen om chemische stoffen, maar ook bijvoorbeeld om schoonmaakmiddelen. In Nederland heeft 1 op de 6 werknemers te maken met gevaarlijke stoffen. Het is dus zaak goed te weten met welke stoffen je te maken hebt en wat de risico’s van blootstelling zijn.

Hoe groot zijn de risico’s

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid startte daarom ook een campagne om de gevaren van blootstelling aan gevaarlijke stoffen te benadrukken.

Bron: www.hoeveiligwerkjij.nl

Strenge controle door Inspectie SZW

Voor Inspectie SZW is de aanpak van blootstelling aan gevaarlijke stoffen één van de speerpunten in de handhaving. Staatssecretaris Van Ark liet eind oktober weten dat veilig en gezond werken voor haar belangrijk is. Ze heeft meer geld beschikbaar gesteld voor Inspectie SZW om onder anderen beter te kunnen handhaven.

Opstellen register gevaarlijke stoffen goede start

Het opstellen van een register gevaarlijke stoffen is een goede start om inzicht te krijgen in de gevaarlijke stoffen die binnen uw organisatie aanwezig zijn. In zo’n register staan alle stoffen vermeld die in de organisatie aanwezig zijn, welke risico’s blootstelling kan opleveren en welke maatregelen er moeten worden genomen om blootstelling te beperken.

Nedcon Organisatieadvies heeft specialisten in huis om een register gevaarlijke stoffen op te stellen. In een overzichtelijke rapportage krijgt u inzicht in de stoffen die binnen uw organisatie aanwezig zijn.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk of download dan onze folder. Natuurlijk kunt u ook vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij vertellen u dan graag hoe wij te werk gaan en wat wij voor u kunnen betekenen.

Ik wil meer informatie

Neem contact met mij op