Bereikbaar op kantooruren:
0348 - 40 51 60

Hoog slagingspercentage voor veiligheidsopleidingen

De opleiding Basisveiligheid VCA van Nedcon Opleidingen & Trainingen heeft in het vierde kwartaal van 2017 uitstekend gescoord. Ruim 84 procent van de kandidaten wist het diploma te behalen, terwijl het landelijk gemiddelde in deze periode lag op 66 procent. Voor de opleiding VOL VCA liepen de resultaten van Nedcon Opleidingen & Trainingen vrijwel gelijk met de landelijke trend met een slagingspercentage van 73.

Opvallend is het grote verschil bij de opleiding Basisveiligheid VCA. Sinds 1 september 2017 gelden nieuwe exameneisen en is ook de opzet van het examen veranderd. De moeilijkheidsgraad is verhoogt en ook de vraagstelling is aangepast. In de nieuwe opzet kunnen meerdere antwoorden per vraag juist zijn en ligt de nadruk meer op inzichtvragen. Deze wijziging is terug te zien in de landelijke score, want het slagingspercentage daalde van ruim 80 naar 66.

Nedcon Opleidingen & Trainingen biedt een eendaagse cursus met aansluitend een examen. De nadruk ligt daarbij op proefexamens en bespreking van probleemgebieden voor de kandidaten. Deze aanpak heeft geleid naar het hoge slagingspercentage en zorgt dat de kandidaten goed voorbereid zijn op het examen volgens de nieuwe eisen.

De opleidingen Basisveiligheid VCA en VOL-VCA zijn al jarenlang onderdeel van het opleidingenpakket van Nedcon Opleidingen & Trainingen. Wij bieden deze opleidingen niet alleen op onze hoofdlocatie in Woerden aan, maar hebben ook cursuslocaties in Assendelft en Zwolle.

Benieuwd naar onze opleidingen en trainingen? Bekijk dan gerust ons totale aanbod aan opleidingen en trainingen. U kunt zich ook direct online inschrijven.