Bereikbaar op kantooruren:
0348 - 40 51 60

Kwaliteitskeurmerken in zorg- en welzijnssector

Het beperken van risico’s, informatiebeveiliging en cliënt/patiëntveiligheid zijn belangrijke thema’s die spelen binnen de zorg- en welzijnssector. Om aan alle kwaliteitseisen en de huidige wet- en regelgeving te kunnen blijven voldoen is het goed om deze thema’s binnen uw organisatie weer eens onder de loep te nemen. Nedcon Organisatieadvies heeft de specialisten in huis om u daarin te begeleiden.

Kwaliteitskeurmerken

Steeds meer zorgorganisaties laten hun kwaliteitssysteem certificeren. Dit doen zij om diverse redenen:

  • De brancheorganisatie waarbij de zorginstelling is aangesloten of zich aan wil sluiten stelt dit als eis aan hun leden;
  • Zorgverzekeraars stellen een kwaliteitscertificaat als voorwaarde voor het aangaan van contracten met zorgaanbieders;
  • De overheid heeft aangegeven strenger te gaan controleren op naleving van de Kwaliteitswet voor Zorginstellingen.

Particuliere organisaties kiezen voor certificeren om zich te kunnen onderscheiden van andere zorgaanbieders en daarmee aan te tonen dat ze voldoen aan de eisen die klanten, professionals en relevante stakeholders vragen.
 
Om de organisatie te kunnen certificeren dient deze te beschikken over een degelijk kwaliteitsmanagementsysteem.
 
Het kwaliteitskeurmerk dat kan worden aangevraagd is niet het enige voordeel. Een goed kwaliteitsmanagementsysteem tilt de gehele organisatie naar een hoger niveau, biedt stabiliteit en kansen om de kwaliteit van zorg inzichtelijk, meetbaar en toetsbaar te maken.

Wat kan Nedcon Organisatieadvies voor u betekenen?

Wij ondersteunen onder andere organisaties in de zorg- en welzijnssector. Wij adviseren bij het opzetten van een kwaliteitsmanagementsysteem en begeleiden diverse certificeringstrajecten. Denk hierbij aan HKZ, ISO, NEN 15224 en het uitvoeren van een risico-inventarisatie en -evaluatie. Tevens zijn wij gespecialiseerd in het opzetten van managementsystemen voor informatiebeveiliging volgens de wettelijk verplichte NEN 7510 norm.

Benieuwd wat Nedcon Organisatieadvies voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of laat uw gegevens achter, zodat wij contact met u op kunnen nemen.

Ik wil meer informatie

Neem contact met mij op

Gerelateerde diensten

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]