Bereikbaar op kantooruren:
0348 - 40 51 60

Veiligheidsladder als minimumeis voor ‘Kabelaannemers en Boorbedrijven’

Trede 3 van de Veiligheidsladder wordt vanaf 1 juli 2019 opgenomen als minimumeis in de erkenningsregeling van ProRail, branchedeel ‘Kabelaannemers en Boorbedrijven’. Nedcon Organisatieadvies heeft de specialisten in huis om organisaties te begeleiden bij het implementeren van de Veiligheidsladder.

Veiligheidsbewustzijn stap verder gebracht

Met de introductie van de Veiligheidsladder heeft ProRail het veiligheidsbewustzijn op het spoor een stap verder gebracht. Een groot aantal bedrijven heeft zich inmiddels al laten certificeren. ProRail vindt het belangrijk dat ook de Kabelaannemers en Boorbedrijven actief zijn in het verder verbeteren van de veiligheidscultuur. Mede daarom heeft ProRail besloten de veiligheidsladder als minimumeis op te nemen in de erkenningsregeling van ProRail, branchedeel ‘Kabelaannemers en Boorbedrijven’.

Verder stimuleren veiligheidsbewustzijn

Om het veiligheidsbewustzijn verder te stimuleren, wil ProRail vanaf 1 juli 2021 trede 4 van de Veiligheidsladder als minimumeis opnemen in de erkenningsregeling van ProRail, branchedeel ‘Kabelaannemers en Boorbedrijven’. (Bron: Veiligheidsladder.org)

Begeleiding bij implementeren Veiligheidsladder

Wij hebben de specialisten in huis om u (verder) te helpen om de Veiligheidsladder te implementeren. Door onze praktische en overzichtelijke werkwijze zorgen wij ervoor dat u de Veiligheidsladder tot het door u gewenste niveau kunt beklimmen.

Met de Veiligheidsladder meet u hoe bewust (of onbewust) uw organisatie omgaat met veiligheid. Zo stimuleert u iedereen in uw organisatie om veiliger en bewuster te handelen. Het doel is het terugdringen van het aantal onveilige situaties, waardoor minder incidenten ontstaan. Dit gebeurt door alle medewerkers bewust te maken van hun gevoel voor veiligheid, zodat zij het zelf belangrijk vinden hun houding en gedrag hierop aan te passen. Dit heeft als voordeel dat uw organisatie minder te maken krijgt met verzuim en schades.

Benieuwd hoe wij dat doen? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Ik wil meer informatie

Neem contact met mij op

Gerelateerde diensten

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]