Bereikbaar op kantooruren:
0348 - 40 51 60

Yerseke Engine Services BV (YES) trots op behaalde ISO 9001-certificaat

Yerseke Engine Services (YES) heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daarom is het Zeeuwse bedrijf trots dat het onlangs het ISO 9001-certificaat heeft behaald. Nedcon Organisatieadvies heeft hiervoor de begeleiding verzorgd en de samenwerking is naar volle tevredenheid verlopen. “Het resultaat is een praktisch en gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem. Dit biedt ons de kans om verder te verbeteren”, zegt directeur Jan de Braal.

Arjan van der Veeken (rechts) en Rémi van Cappellen (links) (directie Nedcon Organisatieadvies) reiken het ISO 9001-certificaat uit aan YES-directeur Jan de Braal.

Wens om snel ISO 9001-certificaat te halen

YES had een duidelijke wens. Het bedrijf wilde snel voldoen aan de eisen uit deze norm. “Om motoren te kunnen testen aan de nieuwste en toekomstige wet- en regelgeving met betrekking tot uitstoot moet onze werkwijze overeenkomen met ISO 8178. Om hieraan te kunnen voldoen is een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem noodzakelijk”, licht Jan de Braal toe.

In die opzet zijn YES en Nedcon Organisatieadvies geslaagd. “Door de duidelijke planning van de consultant en de manier waarop het management is meegenomen in de werkwijze kon het ISO 9001 certificaat snel worden behaald. Na elk bezoek van de consultant zijn alle betrokkenen en de directie op de hoogte gesteld van de voortgang en de punten waar nog aandacht aan moest worden besteed”, zegt Jan de Braal.

Voordelen voor de gehele organisatie

Gedurende het traject werden de voordelen voor de gehele organisatie voor Jan de Braal duidelijk. “Alle medewerkers zijn gedurende het traject op de hoogte gebracht wat er van hen wordt verwacht. Dat heeft geresulteerd in een praktisch en gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem. Dit biedt ons de basis om verder te verbeteren. Wij zien het gerealiseerde documentbeheer als groot voordeel. We worden periodiek herinnerd naar onze interne organisatie te kijken en ook rekening te houden met wat er om ons heen gebeurt. Daardoor kunnen we nog beter kwaliteitsrisico’s en kansen voor onze organisatie inschatten en daarop maatregelen nemen.”

Samenwerking voor de toekomst

De samenwerking tussen YES en Nedcon Organisatieadvies heeft al een verleden. Eerder verzorgde het organisatieadviesbureau al de begeleiding van een ISO 9001-traject bij een andere werkmaatschappij, C.F. Techniek uit Krabbendijke. “Door de zeer goede ervaringen hebben we Nedcon Organisatieadvies nu weer benaderd”, vertelt Jan de Braal. De directeur van YES verwacht veel van de samenwerking. “De komende jaren begeleidt Nedcon Organisatieadvies ons bij het behouden van het ISO 9001-certificaat en adviseren zij ons de kwaliteitsdoelstellingen te halen.”

Yerseke Engine Services (YES) is gespecialiseerd in reparaties, onderhoud en revisie van Caterpillar Marine en John Deere motoren en generatoren voor de binnenvaart, visserij en offshore. Het werkgebied van de activiteiten strekt zich uit over de gehele wereld. De werkplaats is gevestigd in het Zeeuwse Yerseke.

Gerelateerde diensten

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]